Här kan du läsa om några av våra kunder

Med kundens behov som utgångspunkt hjälper vi kunder över hela landet att säkra sin IT-vardag.

Våra kunder finns inom många olika branscher i både privat och offentlig sektor, där flera har verksamhet även internationellt.

Läs och inspireras av hur vi har löst kunders utmaningar och behov. Vill du veta hur vi kan lösa dina, hör av dig till oss!

GDM gör personalen på SCA Skog trygg.

Som arbetsgivare har SCA ett krav på sig att tillhandahålla personlarm till ensamarbetande medarbetare. SCA har medarbetare som tjänstgör ute på fältet och ofta ensamma då kärnan i verksamheten är skogen. Behovet av ett effektivt larmsystem är stort. Efter att ha sonderat marknaden efter en helhetslösning kom man fram till att GDM:s tjänst Sankt Bernard uppfyllde alla deras krav genom hela larmkedjan.

 

GDMs larmcentral är bemannad dygnet runt, året runt. Personalen är utbildad i krishantering vilket gör att båda parterna känner sig trygga i alla typer av situationer som kan uppstå.

 

– Vi som arbetsgivare har ju ett krav att säkerhetsställa att våra anställda kommer hem från jobbet, säger Magnus Bergman.

Magnus Bergman - SCA Skog

Magnus Bergman - SCA Skog

Chef för teknik och digitalisering

Läs mer

CBG fokuserar på utveckling när GDM tar driftansvar dygnet runt

–  GDM kändes som ett företag i rätt storlek. De var inte för stora så att vi riskerade att hanteras som en i mängden och inte heller för små. De har all den viktiga kompetens och beredskap som vi efterfrågar. Med GDM känner vi oss trygga i att vi får stort fokus och uppmärksamhet direkt när vi behöver det, säger Erik Bülow.

 

Att GDM sköter övervakning med egen personal dygnet runt, veckans alla dagar, hela året, var också en avgörande faktor för CBG. När de överlät driftansvaret till GDM, frigjordes tid till att stärka den egna konkurrenskraften.

 

– Idag känner vi ett annat lugn och kan fokusera på utveckling av vår kärnverksamhet, säger IT-chef Erik Bülow.

Erik Bulow - CBG

Erik Bulow - CBG

IT - Chef

Läs mer
Svensk Markservice

Pigg och pålitlig IT-partner imponerar på Svensk Markservice

 

I stället för en lösning baserad på redan befintliga system har GDM anpassat den efter de behov som Svensk Markservice har haft. GDM sköter all drift och support och tillhandahåller även servrar och teknisk expertis. På IT-sidan är GDM den största leverantören och engagerade i allt från inköp av hårdvara till stöd ut mot användarna. I uppdraget ingår också att hjälpa medarbetare med support i det dagliga arbetet.

 

– Jag har många gånger blivit imponerad av deras snabbhet. De är flexibla och även proaktiva och kommer med egna idéer på vad som kan utvecklas. Vi kan helt enkelt inte få en mer prisvärd leverantör någon annanstans. Jag kan lugnt säga att vi gjorde helt rätt val av IT-partner och samarbetet har fortsatt i samma goda anda sedan dess, säger IT-Chef Jonas Hallenbom.

Jonas Hallenbom - Svensk Markservice

Jonas Hallenbom - Svensk Markservice

IT-chef

Läs mer
SVEAB GDM kundcase

Proaktiv IT-partner ger SVEAB viktiga konkurrensfördelar

GDM ansvarar för hela IT-kedjan från drift till förvaltning och servicedesk. Med framåtsiktande åtgärder skapar de anpassade lösningar som ökar prestandan, flexibiliteten och löser problem. SVEAB får kapacitet på kran och kan närsomhelst skruva upp och ned flödet för att kunna växa i sin takt.

 

Som helhetsleverantör hjälper GDM till att identifiera trender, incidenter och återkommande problem i systemen och föreslår strukturella förbättringar i tid.

 

– Jag ser GDMs konsulter som mina ögon och öron gentemot marknaden, en förlängning av vår interna IT-avdelning berättar IT-Chef  Björn Holmberg.

Björn Holmberg - SVEAB

Björn Holmberg - SVEAB

IT-Chef

Läs mer
Novacura

En IT-partner att växa med

Novacura var i behov av att hitta en partner för att sköta drift och övervakning av lösningar baserade på Lowcode plattformen Novacura Flow samt affärssystemet IFS Applications. Alternativet att göra detta på egen hand var inte aktuellt med tanke på inriktningen på bolagets verksamhet. Flera av Novacuras kunder har en säkerhetsklassad verksamhet, därför var det viktigt att hitta en partner som driver sin verksamhet i Sverige eller Norge och som är ISO-27001 certifierad. Valet föll på GDM som uppfyller dessa kriterier som kan möta aktuella säkerhetskrav från de olika kunderna.

 

– Samarbetet med GDM ger skalfördelar, flexibilitet och effektivitet. Novacura kan genom samarbetet erbjuda kostnadseffektiva helhetslösningar och bli mer konkurrenskraftiga, säger CEO Johan Melander.

Johan Melanader - Novacura

Johan Melanader - Novacura

CEO

Läs mer

GDM är vår IT-avdelning

Vid byte av IT-partner såg Sleepingfox möjligheten att hos GDM köpa ett helhetskoncept med uppgraderad service och utökad övervakning inom drift, support- och kommunikationstjänster. Verksamhetskritiskt för Sleepingfox är att hotellsystemen måste fungera dygnet runt, året runt. GDM säkerställer en stabil drift där funktioner och applikationer fungerar 24/7.

 

– Det känns tryggt att anlita GDM som vår IT-avdelning. De tänker åt oss, vad vi behöver göra, föreslår förbättringar och driver vår IT utveckling. Vi uppskattar verkligen den personliga kontakten vi har hos GDM. Vi känner en trygghet i att hjälp finns till hands bara ett telefonsamtal bort, säger VD Lars-Jerker Molin.

Lars-Jerker Molin - Sleepingfox Hotel Group

Lars-Jerker Molin - Sleepingfox Hotel Group

VD

Läs mer

GDM håller Baldershallen uppkopplad för sportutövare

Baldershallen, en nybyggd idrottsanläggning på 15.000 kvm, behövde moderna IT-lösningar för att uppfylla kraven hos anställda och besökare, inklusive hantering av trafik för stora grupper skolbarn, föreningar och stora evenemang. I jakten på rätt lösning valde de GDM för att skräddarsy deras IT-infrastruktur, inkluderande nätverks- och kommunikationstjänster, support, arbetsplatstjänster och kameraövervakning.

 

Tack vare detta kan Baldershallen erbjuda en toppmodern upplevelse för sina besökare medan GDM ser till att allt bakom kulisserna fungerar smidigt.

 

– “Med en så stor mängd människor som rör sig i Baldershallen varje dag, har det varit avgörande att ha ett robust och pålitligt nätverk. GDM’s lösning säkerställer att alla kan koppla upp sig säkert och effektivt”, säger Urban Lundqvist.

Urban Lundqvist - Baldershallen

Urban Lundqvist - Baldershallen

Hallchef

Läs mer