Baldershallen – Urban Lundqvist

GDM håller Baldershallen uppkopplad för sportutövare

“Med en så stor mängd människor som rör sig i Baldershallen varje dag, har det varit avgörande att ha ett robust och pålitligt nätverk. GDM’s lösning säkerställer att alla kan koppla upp sig säkert och effektivt”

Urban Lundqvist, Hallchef – Baldershallen

Utmaning

Med en nybyggd idrottsanläggning på 15.000 kvm stod Baldershallen inför uppgiften att utrusta den med moderna IT-lösningar som kunde möta kraven hos både anställda och besökare. “Vi ville ha olika wifi-nätverk för olika verksamheter… de kräver lite olika kapacitet,” berättar Urban Lundqvist, hallchef på Baldershallen.
Dessutom skulle hallen ha kapacitet att hantera trafiken för ca 1000 skolbarn och ungdomar på dagtid, ett stort antal föreningar på kvällstid och stora evenemang på helgerna. Det var viktigt att nätverket kunde hantera ett konstant flöde av besökare så kraven på nätverket var stora.    

Lösning

I sökandet efter en passande partner, vände sig Baldershallen till GDM för att skräddarsy en IT-infrastruktur som matchade Baldershallens behov. Tjänsterna inkluderade nätverks- och kommunikationstjänster, support, arbetsplatstjänster och kameraövervakning. Valet föll på GDM som ett lokalt företag med starka, stabila resurser och möjligheten till ett nära samarbete. Det är en stor fördel för oss att vi har allt med samma partner som har en helhetskoll och vi har en kontakt som alltid finns till hands om det är något problem, det är vi helnöjda med säger Urban. 

Resultat

Samarbetet med GDM har inte bara gett Baldershallen tekniska lösningar utan också ett starkt partnerskap. “Vi har en mycket bra dialog och bra support,” säger Lundqvist, när han beskriver den support de får från GDM. Vidare framhäver han det gemensamma värdet av samarbetet, “Det känns väldigt bra att GDM delar våra mål och visioner här med satsning för barn och ungdom. Baldershallen kan nu stolt erbjuda sina besökare en toppmodern upplevelse, medan GDM ser till att allt bakom kulisserna fungerar smidigt.
“Det känns väldigt tryggt och bra att fortsätta samarbeta med GDM i vår målsättning att fortsätta vara en modern och innovativ idrottshall”, avslutar Lindqvist.

Fakta om Baldershallen

Baldershallen i Sundsvall är en toppmodern idrottsanläggning på en imponerande yta av 15,000 kvadratmeter.

Med faciliteter som 10 badmintonbanor, 2 innebandyplaner, 6 tennisbanor inomhus, 3 padelbanor, 5 squashbanor, 2 stora idrottshallar, restaurang, gym, konferens och relaxavdelning är detta verkligen en juvel för idrottsutövare.

Fler kunder

Baldershallen –

Läs mer

Sleepingfox Hotel

Läs mer

Novacura –

Läs mer