CBG – Erik Bülow

erik-bulow-cbg

CBG fokuserar på utveckling när GDM tar driftansvar dygnet runt

“Många andra överlåter övervakningen till en annan part och har egen beredskap som kan ringas in, men då riskerar man ett tidskrävande ”katten på råttan, råttan på repet”-scenario när något händer. Hos GDM finns alltid en person på plats som i princip väntar på att något ska gå sönder och det tycker jag är smått unikt.”

Erik Bülow – CBG

Utmaning

Översättningsföretaget CBG Konsult & Information AB är ledande och har en 50-årig historia och en global verksamhet med kontor runt om i världen. Huvudkontoret ligger i Stockholm. I takt med att verksamheten växte gick allt mer tid och kraft till att sköta driften för IT-systemen och företaget stod inför ett vägskäl. Från ett ganska litet center hade företaget vuxit till att ha cirka 200 servrar som skulle hanteras och administreras. Antingen behövde man bygga upp en IT-funktion som var anpassad för mer storskalig drift eller köpa in den tjänsten. CBG valde att överlåta driftansvaret till GDM. 

Lösning

Det gällde att hitta en pålitlig partner som kunde ta ansvaret för kritiska system, såväl CBG:s egna som deras kunders. Förutom bland annat kunskapen kändes också GDM som ett företag i rätt storlek. En annan avgörande faktor för CBG var att GDM sköter övervakning med egen personal dygnet runt, veckans alla dagar, hela året. Efter tester, riskidentifiering och gemensamma workshops var tiden för flytten inne. Servrarna flyttades från Stockholm till Sundsvall efter en noggrann planering och genomförande. Det var känsligt med en flytt till en ny plattform samtidigt som verksamheten löpte på och den genomfördes live under pågående produktion.

Resultat

CBG ser långsiktigt på samarbetet med GDM. Intrimning och förbättringsarbete pågår kontinuerligt och avstämningar sker genom regelbundna driftmöten. Istället för att ägna tid åt infrastrukturen kan företaget fokusera på utveckling som stärker verksamheten.

GDM är en partner som kan hantera företagets behov och önskemål från kunder. IT-samarbetet har även skapat ytterligare trygghet för CBG:s kunder och blivit ett värdefullt bollplank för kommande beslut. Det har blivit ett annat sätt att jobba och ett större lugn.

Fakta om CBG

 

CBG är en ledande språkleverantör som verkar över hela världen med mer än fem decenniers branscherfarenhet. CBG stödjer företag och institutioner med professionella språklösningar och översättningsteknik genom hela dokumentationsprocessen, vilket gör att innehåll får globalt fokus. Vi gör det genom att vara kostnadseffektiva, serviceinriktade och drivna av kvalitet.

Fler kunder

Baldershallen –

Läs mer

Sleepingfox Hotel

Läs mer

Novacura –

Läs mer