Vi förenklar din IT-vardag

HL Display väljer GDM som framtidspartner

Branschledande HL Display verkar internationellt. Med erfarenheter från ett mångårigt samarbete i bagaget, får GDM fortsatt förtroende som företagets framtidspartner när bolaget tar steget ut i det publika molnet.
– Det bästa för HL Display är att fortsätta och vidareutveckla samarbetet med GDM, säger IT-chef Fredrik Birkhammar.

 

HL Display är en ledande internationell leverantör av produkter och lösningar för butikskommunikation och varuexponering. Med 1 000 användare i IT-systemet är trycket hårt. 
Redan år 2009 tog GDM över ansvaret för främst drift och support. Det femåriga avtalet tecknades efter att GDM vunnit HL Displays förtroende i skarp konkurrens med andra välmeriterade aktörer.
– Vårt mål med en ny IT-partner var att öka kvaliteten på tjänsteleveransen och samtidigt sänka kostnaderna. Det var också vår ursprungliga drivkraft till att välja GDM. De uppfyllde våra krav, säger IT-chef Fredrik Birkhammar.

 

Stark utvecklingsvilja bakom långsiktigt kontrakt

Nu har parterna beslutat sig för att möta framtiden tillsammans. Ett nytt flerårigt kontrakt är tecknat och HL Display har påbörjat en förflyttning av kapaciteten ut i det publika molnet.
– En stor fördel med GDM är att de alltid fortsätter att utvecklas och är villiga att ta till sig ny teknik. Därför är de också väl kvalificerade att hjälpa oss med vår flytt till det publika molnet, säger Fredrik Birkhammar.

GDM axlar därmed rollen som serviceintegratör med uppgiften att skapa en optimal hybridlösning med den kapacitet som HL Display behöver, från de platser som är lämpligast.

 

Kunskap om kunden borgar för trygg leverans

Med GDM:s kunskap om kunden och kontroll av hela produktionsverksamheten litar HL Display på fortsatt leverans av den trygghet och stabilitet som krävs. GDM:s ständiga förbättringar av sin etablerade rapport- och uppföljningsmodell ligger helt i linje med HL Displays krav och önskemål.
– Vi har tagit ett antal viktiga steg tillsammans under de här åren och vi gör fortfarande bedömningen att det bästa för HL Display är att fortsätta och vidareutveckla samarbetet med GDM, säger Fredrik Birkhammar, och fortsätter:
– Vi har en bra samarbetsplattform och inarbetade rutiner, som samtidigt vilar på ett strikt kommersiellt gränssnitt. Vi mäter noggrant och följer upp att vi verkligen får det vi betalar för. Det får vi och det är en väldigt viktig del i samarbetet.

Med drivet att utvecklas i kombination med viljan att ge bra service förenklar GDM företagets IT-vardag.
– GDM:s största styrka är att de är alltid är väldigt motiverade att göra sitt bästa för att supporta våra system och användare, avslutar Fredrik Birkhammar.

 

 

Fakta HL Display
HL Display finns på 47 marknader runt om i världen och har egna säljkontor i 35 länder, elva regionala servicecenter med lager samt fyra fabriker i Europa och Asien. GDM servar samtliga enheter i världen och ansvarar för övervakning, kommunikation, drift, support och kapacitetstjänster.
I uppdraget ingår också IT-ansvar för produktionsenheterna.