Vi förenklar din IT-vardag

“Utmanande och utvecklande från dag ett.”

När Magnus Blixt klev in som nyanställd på GDM blev han välkomnad av ett glatt gäng och en familjär anda. Tretton år senare trivs han fortfarande lika bra.
– Det har varit utmanande och utvecklande från dag ett på GDM, säger han.

Magnus Blixt började hos GDM 2003 och arbetar i dag främst med utveckling av ärendehanteringssystemet BMC Remedy, som han också har förvaltningsansvar för.

Att han hunnit vara GDM:are så länge kan han knappt förstå själv.

– Tiden rusar verkligen iväg och det har varit kul att arbeta här ända från den första dagen, säger han.

Sin arbetstid spenderar han dels på GDM:s kontor i Sundsvall, dels på uppdrag ute hos kund.

– Jag trivs både med att utveckla och förenkla vardagen för oss internt och för kunden externt. Det är väldigt roligt att vara ute på plats hos kunderna, få prata med dem och hitta lösningar och förslag på förbättringar som underlättar för dem.

Ärlighet vinner kundernas förtroende

Som representant för GDM känner Magnus alltid att han kan sträcka på sig.

– Ja, jag går rak i ryggen. Jag tror att våra kunder uppfattar GDM som en ärlig och pålitlig partner. Vi gör alltid allt som står i vår makt för att leverera det vi har utlovat, säger han.

Att företaget satsar på långsiktiga relationer ser han som en verklig styrka och nyckeln till GDM:s framgång.

– Vi lovar inte saker som vi inte kan hålla och är inte ute efter att göra snabba affärer. Det är ett förhållningssätt som jag tror gör oss starka på marknaden.

Själv uppskattar Magnus den variation i vardagen som arbetet på GDM erbjuder.

– Det är lätt att bli involverad i olika projekt här och jag får möjlighet att jobba med allt från små case till stora affärer.

En annan fördel är att han kan vara med och påverka vad han vill göra och i vilken yrkesmässig riktning han vill styra.

– Man kan säga att det här är en enkel arbetsplats, fri från hierarki. Vi som anställda känner oss delaktiga i det mesta och kan alltid säga vad vi tycker.

GDM-anda stärker positiv sammanhållning

Den kollegiala sammanhållningen är också speciell på GDM, tycker Magnus. Han minns tydligt det första intrycket av arbetskamraterna som ett ”fantastiskt roligt gäng” och även om företaget vuxit rejält under åren är den familjära GDM-anda som han lärde känna då fortfarande stark.

– När vi träffas allihop känner vi oss verkligen som GDM:are. Vi kan vara oss själva och alla kan prata med alla.

En GDM:are vill dessutom ha kul på jobbet och avdelningarna ordnar guldkant på tillvaron genom exempelvis fredagsluncher, after work och innebandy. Löparklubben GDM Run är också i gång och den positiva sammanhållning som växer fram får gärna smitta av sig.

– Vi försöker även få våra kunder att trivas med oss. Vi är måna om våra relationer, precis som man ska vara i en familj, säger Magnus Blixt.